Groep 1/2a

 


21-2-2018

Dinsdag, 20 februari 2018

Beste ouders, verzorgers,
 
Het vorige blog is alweer een tijdje geleden en we hebben in deze tijd zeker niet stil gezeten!
We hebben eerst fijn gewerkt over het thema “winter”. We hebben geëxperimenteerd met ijsklontjes; in de kring ijsklontjes doorgeven en kijken waar ze het snelste smelten, buiten / binnen/ in je hand/ op de verwarming. In die week mochten de kinderen als verplicht samenwerkje met hun maatjes in de watertafel gaan ontdekken wat ze met grote en kleine ijsklontjes konden doen. 
Ook  hebben we versjes en liedjes geleerd over de winter, een paar daarvan hebben we gepresenteerd op de Daltonshow(zie foto’s) . De kinderen deden het super goed en dankzij uw medewerking zagen ze er ook geweldig uit, nog bedankt daarvoor! De kinderen leren op deze manier zich te presenteren voor een grote groep en daar hebben ze natuurlijk publiek bij nodig, dus ook bedankt voor uw belangstelling.
 
Presenteren voor een grote groep komt dus aan bod tijdens de Daltonshow, presenteren voor je eigen groep oefenen we tijdens de boekenkring. Dat houdt het volgende in: de kinderen van groep 2 krijgen een briefje met een datum waarop ze een ‘boekbespreking’ mogen houden. Een kind kiest thuis een boek uit dat hij leuk vindt en zorgt dat hij het verhaal een beetje kent, echt voorlezen hoeft niet. Dan mogen ze met hun boek op de stoel van de juf gaan zitten, vertellen wat de titel is, vertellen over de plaatjes in het boek en de plaatjes laten zien. Wanneer het verhaal afgelopen is, krijgt het een geweldig applaus en mag het kind andere kinderen de beurt geven om te vertellen wat ze ervan vonden. Tot nu toe waren alle reacties heel positief ‘wat heb je goed de plaatjes laten zien’, ‘wat een mooi verhaal’, ‘wat ken jij al veel letters’, enz. En daarna mogen ze natuurlijk een sticker uitzoeken.(zie foto’s)
 
Na het thema ‘winter’ zijn we begonnen met het thema ‘gezondheid’. We hebben in de kring vooral besproken wat gezonde voeding is en dat bewegen heel gezond is. De kinderen hebben zelf recepten bedacht, fruitschalen gevuld en elkaar verbonden met verbandjes. Het leek soms wel of er hele ernstige dingen aan de hand waren, want er liepen kinderen rond met verband om benen, armen en zelfs om het hoofd! Gelukkig was er altijd een dokter in de buurt, dat hadden ze in de doktershoek al goed kunnen oefenen. (zie foto’s)
 
Tussendoor kregen de kinderen hun portfolio mee naar huis, met deze keer een rapportbrief erin.
Bij deze wil ik u, en de kinderen die ook aanwezig waren tijdens de gesprekken, bedanken voor de fijne gesprekken. Het is als juf best een klus, maar met zoveel fijne gesprekken, voelt het niet als werk en krijg ik er veel positieve energie van.
 
In de komende vakantie gaat er het één en ander veranderen in school. Alle muren worden geschilderd en in de klas ga ik wat hoeken verplaatsen. Omdat alles geschilderd wordt, moet ook alles van de muur en alle spijkers uit de muur. Ik kan u dus niet vertellen hoe het er de maandag na de vakantie uit gaat zien, maar wellicht zijn er dus wat hoeken veranderd en hangt er nog niets aan de muur. Zelf ga ik weg op vakantie, dus ben ik niet in de gelegenheid om al veel met de inrichting bezig te zijn, dat zal de weken na de vakantie meer vorm gaan krijgen.
 
De eerste twee weken na de vakantie sta ik (Terry) volledig voor de groep, maandag 19 maart is juf Ilse er weer een dagje.
Na de vakantie gaan we werken over het thema ‘lente’, het themaboekje volgt dus na de vakantie.
 
Rest mij verder niets meer dan u een hele fijne vakantie te wensen!
 
Juf Ilse en juf Terry
 


17-1-2018

Dinsdag, 16 januari 2018

Beste ouders, verzorgers,
 
Wat fijn om iedereen na de kerstvakantie weer gezond en wel in de klas te zien! Ik hoop dat jullie een fijne vakantie hebben gehad.
De maand december was een gezellige, drukke tijd. We hebben heerlijk genoten van het kerstdiner, zoals u aan de foto’s kunt zien.
Ook zijn er een paar foto’s van hoe de kinderen van groep 8 ons geholpen hebben met de zinnetjes voor de ‘lieve woorden doosjes’.
 
Voor de vakantie bleek het niet zo lekker te lopen in groep 7. Vandaar dat juf Ilse tot half maart (einde van het zwangerschapsverlof van juf Eva van groep 7) daar 2 dagen per week voor de groep staat. In deze periode komt ze af en toe ook een maandag voor onze groep, op het mededelingenbordje in de klas zal ik opschrijven wanneer dat het geval is.
Na deze periode komt juf Ilse soms een extra dag voor onze groep, zodat ik mijn teveel gewerkte dagen kan compenseren. Juf Ilse is er dan gewoon elke woensdag en soms een extra donderdag. Ook dat zal ik op het mededelingenbordje zetten.
Voor de kinderen is dit de meest rustige oplossing, anders had er 9 weken een invaller of verschillende invallers op woensdag voor de groep gestaan. En nu hebben ze steeds een bekende juf.
Maar mocht je hierover nog vragen of opmerkingen hebben, hoor ik het graag.
 
We werken de komende tijd over het thema ‘winter’. Daar gaan we liedjes, Engelse woordjes, versjes en werkjes over maken. Ook gaan we in de watertafel experimenteren met ijsklontjes.
 
We zijn na de vakantie gelijk gestart met het oefenen van de vorm cirkel / bol. De tweede week hebben we het over een vierkant / kubus en daarna gaan we het hebben over driehoek en rechthoek. Elke week staat er een vorm centraal. Het is fijn als daar thuis ook aandacht aan geschonken wordt. Al is het maar door te kijken wat er in huis of buiten bijvoorbeeld vierkant is; een legoblokje, een tafel, een boek, een verkeersbord, enz.
Ook zijn we hard aan het oefenen met de cijfers herkennen t/m 6 of t/m 12, tellen heen en terug, wat is meer/minder. En ook hierbij is het fijn als er thuis spelenderwijs aandacht aan besteed wordt. Bijvoorbeeld door het kijken naar het huisnummer, nummerborden, bestek aan tafel tellen, speelgoeddingen eerlijk verdelen, enz.
 
Zoals jullie zien is er weer genoeg te leren : )
 
Juf Ilse en juf Terry
 
 
 


13-12-2017

Woensdag, 13 december 2017

Beste ouders, verzorgers,
 
De maand december is een spannende en super leuke tijd!
 
Het spannendste hebben gehad, namelijk Sintklaas. De kinderen mochten hun schoen zetten en de volgende dag waren alle schoenen verstopt, het was  een enorme rommel in de klas. Gelukkig hadden we alle schoenen snel gevonden. Behalve die van Senna, die vond meester Klaas pas om 12:00 uur! De rommel hadden de kinderen snel opgeruimd, super fijn.
Toen Sinterklaas bij ons in de  klas was, heeft Siva namens ons gevraagd of de rommelpiet de volgende keer misschien ook kan opruimen. Sinterklaas vertelde dat rommelpiet wel op wil ruimen, maar dat hij niet weet hoe dat moet. En dat er ook een opruimpiet is, maar de kinderen ruimen alles zo snel en netjes op, dat die steeds voor niets komt! Sinterklaas en de pieten hebben ook erg genoten van het ‘Dansje voor de Sint’ en het versje ‘Vieze Pietjes’.
 
Het Glazen Huys is weer in Nijkerk en daarvoor maken we met de hele school een cd. Onze groep heeft de liedjes ‘Timpe, Tampe, Tovenaar’ en ‘Onder hele hoge bomen’ gezongen. Ze deden het supergoed bij de opnames, het stond er in 1 keer op!
 
Nu zijn we druk met de voorbereiding voor het kerstfeest. Komende week gaan we placemats maken voor het kerstdiner. Een aantal kinderen weet ook al helemaal wat ze aan gaan doen en hoe hun haar moet zitten! Kortom, we hebben er zin in!
 
De kerstvakantie staat voor de deur.
Wij wensen jullie een super leuke vakantie met hele fijne feestdagen!
 
Kerstgroetjes van Ilse en Terry
 
 
 Volgende pagina »
Mrt
14

Daltonmiddag middenbouw... lees meer »
Mrt
14

Ouderavond taal en spelling. Fijn, al deze betrokken ouders!!... lees meer »