Ouderraad

 


17 januari 2018

Woensdag, 17 januari 2018

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar!
 
De kerstcommissie kijkt terug op een geslaagd kerstfeest met heel veel lekkere hapjes, lieve- woorden-doosjes, de kerstman, blije gezichten en gezelligheid. Bedankt voor de hulp bij het versieren en opruimen van de kerstversiering.
 
Ook in 2018 gaan wij weer verder met leuke activiteiten organiseren op school en daar buiten. Daarbij kunnen wij jullie hulp natuurlijk ook weer goed gebruiken, dus houd je mail en groepsapp in de gaten. De komende maanden zijn wij bezig met de voorbereidingen van het schoolreisje, de sportdag en het eindejaarsfeest.
 
Voor het nieuwe schooljaar zijn wij op zoek naar versterking in de vorm van nieuwe leden, er komen een aantal plekken vrij. Het is daarom voor ouders, die geïnteresseerd zijn in een rol binnen de ouderraad, mogelijk een vergadering bij te wonen en de sfeer te proeven. Deze vergadering is op 5 februari om 20.00 uur. Lijkt het je leuk mee te denken en te organiseren op school, om het voor alle kinderen nòg leuker te maken, geef dit dan door aan 1 van de ouderraad leden of aan juf Ruth. Tijdens deze vergadering kun je kijken of het wat voor je is en je vervolgens wel (of niet ;-)) opgeven. Komen meekijken is dus geheel vrijblijvend.
Als je besluit bij de ouderraad te willen geef je je op voor minimaal 3 jaar, teveel wisselingen zijn niet handig i.v.m. de continuïteit. We hebben ongeveer 7 vergaderingen in een jaar en verdelen de activiteiten die vanuit school op de planning staan. Hieruit ontstaan verschillende commissies die de betreffende activiteit gaan organiseren, aan elke commissie worden ook 1 of 2 leerkrachten gekoppeld. Je hebt natuurlijk zelf inspraak in welke activiteit je graag wilt organiseren en ieder lid zit in 2 á 3 commissies per schooljaar. Verder is de ouderraad de schakel tussen ouders en school en denken wij mee over verbeteringen of andere zaken. Voor meer informatie kun je ons aanschieten of kijken op de pagina van de ouderraad verderop deze site.
 
Dus…. Houd je van organiseren, wil je graag de belangen van de kinderen behartigen en kun je, net als wij, wat tijd in je drukke bestaan vrijmaken??!! Geef je op!
 
Hartelijke groet,
Anne, namens de hele ouderraad


13 december 2017

Donderdag, 14 december 2017

Sinterklaas: Het vooruitblik en het feest zelf met foto’s
Op het moment dat de zomervakantie afgelopen is heeft de O.R. zijn eerste vergadering weer. Hierin bepalen wij o.a. wie er in welke feestcommissie zitten.
Dit jaar zitten wij met z’n vijven in de Sint commissie. De Sintcommissie regelt de aankleding van de school, het regelen van de Sint en de pieten, de pakken, het sminken , de tentoonstelling van de surprises maar ook dat alles op de dag zelf soepel verloopt.
Vrijdag 17 november hebben wij de school versierd en er waren heel wat ouders bij om ons te helpen, dat waarderen wij enorm!
Maandag 4 december mochten de kinderen van groep 6, 7 & 8 hun surprises & gedichten meenemen om tentoon te laten stellen. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan wat een mooie creatieve surprises. Er waren eenhoorns, een schip, een pizza, pandabeer, sneeuwman, patatjes een voetbalveld en nog heel veel meer. Complimenten voor alle leerlingen wat zijn jullie er druk mee geweest en wellicht de ouders ook.
De Sint was dinsdag 5 december al vroeg aanwezig in de school. Hij stond zelfs zijn ochtendgymnastiek te doen en had sokken van Sparta Nijkerk aan. De Pieten waren ook erg sportief. Papa’s, oud leerlingen en opa ontzettend bedankt dat jullie zo vroeg uit de veren wilden om dit feest tot een succes te maken.
Dit keer was het thema ‘Heel Corlaer Sport’ en iedereen deed daar aan mee. De kinderen hadden in de weken voor 5 december een aantal challenges gedaan. De Sint vond dat geweldig. Wat een sportieve school. Juffen bedankt voor de organisatie hiervan, echt top.
Uiteraard werden Sinterklaas en zijn pieten door juf Marit hartelijk ontvangen in de hal. Vervolgens ging de Sint met zijn pieten als eerste naar de kleuters om daar alle dansjes, spelletjes  te zien en de cadeautjes uit te delen. Alle groepen kwamen uiteraard aan bod, in de groepen 6, 7 en 8 bleef de Sint iets korter omdat de leerlingen daar druk waren met de surprises en de gedichten.  Meer dan 40 kilo aan pepernoten& 280 speculaasjes  zijn er die ochtend uitgedeeld, alle buikjes zaten lekker vol.
Op de dag zelf is de O.R. geholpen door twee moeders die ons heel veel werk uit handen hebben genomen met het verzorgen van koffie, thee en limonade en de speculaasjes voor alle leerlingen. Dit was super en de Sint commissie bedankt hun dan ook hartelijk.
Bakkerij Montfrans heeft ons zoals elk jaar verwend met heerlijke banketstaven, speculaasbrokken en heerlijk bolletjes voor de Sint en zijn pietengevolg! Fijn dat wij dit alles al om kwart voor zeven konden ophalen. Want ja er moest natuurlijk vroeg ontbeten worden.
Met zijn allen hebben wij er voor gezorgd dat er weer veel kinderen heel blij waren. Dinsdagmiddag is de Sinterklaas uitgezwaaid door alle leerlingen en heeft de Sint commissie de versiering weer weggehaald om plaats te maken voor de kerstversiering. Ook daarbij kregen wij hulp, dit keer van een papa, enorm bedankt.
Wij wensen u een hele fijne feestdagen en vakantie. Tot volgend jaar
De Sint commissie
Cindy, Jessica, Lineke, Monique, Tineke en de juffen Hester en Roelinda
 


12 oktober 2017

Woensdag, 11 oktober 2017

Beste ouders/ verzorgers,

Het schooljaar is weer in volle gang en de eerste vakantie staat alweer voor de deur.
Via deze weg willen we jullie wat meer vertellen over de OR.
Elk schooljaar worden er door de Ouderraad samen met het team van leerkrachten activiteiten georganiseerd voor onze kinderen.
Ook dit jaar staan er weer een aantal activiteiten op het programma. Daarbij hebben we altijd graag hulp van ouders.
Hierbij valt dan onder andere te denken aan het versieren van de school en helpen bij activiteiten die op school worden georganiseerd in deze periode.

Vanuit de Ouderraad worden verschillende commissies gevormd die mee denken met school. Zij zullen je ook ruim van tevoren benaderen zodat je tijd kunt maken om te helpen.
De kinderen vinden het altijd erg leuk als u als ouder op school mee helpt.

Mocht je na deze mail alvast wat data hebben waarop u zeker weet dat u kunt helpen, horen we dit natuurlijk graag. We gaan er dan vanuit dat we in ieder geval op uw hulp kunnen rekenen. Mocht je ideeën hebben over een thema of iemand weten die iets voor de school kan betekenen horen we dit natuurlijk graag!

Ook zijn we als Ouderraad op zoek naar nieuwe leden. Dus als je het leuk vindt om mee te helpen bij het organiseren van activiteiten en graag meedenkt, horen we dat graag. Wanneer je het leuk vindt om een keer mee te vergaderen om zo te zien of je het wat vindt, kun je mailen naar ouderraad-obsdalton-nijkerk@live.nl

Uiteraard hopen we dat er ook dit jaar weer veel van jullie zich zullen opgeven om er voor de kinderen een leuk schooljaar van te maken.

Met vriendelijke groet,

de Ouderraad

Anne, Cindy, Danielle, Katja, Lineke, Tineke, Mattijs, Monique, Jessica, Mariska, Astrid
 

Mrt
14

Daltonmiddag middenbouw... lees meer »
Mrt
14

Ouderavond taal en spelling. Fijn, al deze betrokken ouders!!... lees meer »