Algemeen

 


Einde van het BLOG

Donderdag, 18 oktober 2018

Beste ouders van alle leerlingen,

Het BLOG gaat stoppen. We gaan via Parro en het Ouderportaal met u communiceren. U heeft vandaag donderdag 18 oktober de handleiding van beide communicatiesystemen ontvangen. Hierin vindt u alle informatie. 
Er volgt geen nieuwe informatie op het BLOG. De informatie die er nu op staat, blijft tot 1 janauri 2019 op het BLOG staan. 1 januari 2019 verdwijnt het BLOG van de website. 

Met vriendelijke groet,
Team Corlaer
 


26-9-2018

Woensdag, 26 september 2018

Geachte ouders en verzorgers,

Dit is het laatste blog zoals u dat van ons gewend bent. We gaan over naar een nieuw communicatiesysteem met u als ouders:
1. het ouderportaal van Parnassys - hierin kunt u straks gegevens over uw kind vinden en algemene gegevens/berichten van de school. 
2. Parro - een app op de telefoon - via de app gaat straks de leerkracht van de groep waarin uw kind zit berichten versturen over de dagelijkse gang van zaken: foto's, korte mededelingen, wat er gedaan wordt in de groep, enz.
Hoe dat er allemaal gaat uitzien, dat laten we u op woensdag 10 oktober tijdens de ouderavond zien. Na 10 oktober gaan beide communicatiesystemen in werking. 

De eerste 4 weken van het schooljaar zitten er al weer op. De tijd vliegt en de herfst is in aankomst. 
In alle groepen zijn groepsvormende activiteiten gedaan, zodat de kinderen aan elkaar kunnen wennen en (weer) een fijne hechte groep kunnen vormen. Eén van de activiteiten was het schoolreisje. Er kwamen vermoeide enthousiaste kinderen met de bus terug. 
We zijn gestart met de Daltonpleinen. Op een Daltonplein werken de kinderen zelfstandig onder begeleiding van een onderwijsassistent; meester Henk groep 6,7,8, juf Cilla groep 4,5 en juf Tineke groep 1,2,3. We zijn heel blij met onze nieuwe onderwijsassistenten. Ze ondersteunen de leerkrachten en leerlingen krijgen extra aandacht voor het leren. 
Juf Martine is nog niet helemaal fit, daarom is juf Robine bij haar in de groep op maandag, dinsdag en woensdag om de groep te ondersteunen. 
Juf Amber en juf Robine zijn als nieuwe leerkrachten in ons team goed gestart. De kinderen zijn blij met hen en de eerste resultaten zijn belovend. 

Gister hebben we een studiedag gehad onder begeleiding van een coach over communicatie in zogenaamde PLG's (professionele leergemeenschappen). Door samenwerking en afstemming willen we ons Daltononderwijs op een nog hoger plan brengen. 

Ik zie u graag woensdag 10 oktober op de ouderavond van 19.30 - 21.00 uur. 

Met vriendelijke groet,
Marit Philip


05-09-2018

Woensdag, 5 september 2018

Beste ouders,
De school is weer begonnen na een heerlijke warme zomervakantie. Iedereen is weer uitgerust en de kinderen gegroeid. Zo bijzonder om te zien hoe veel kinderen in de zomervakantie gegroeid zijn zowel fysiek in de lengte als mentaal. 

We zijn het jaar gestart met extra handen in de school:
Meester Henk - onderwijsassistent groepen 6,7,8
Juf Cilla - onderwijsassistent groepen 4,5
Juf Tineke - onderwijsassisten groepen 1,2,3
In groep 7 hebben we een nieuwe leerkracht - Juf Amber. We zijn heel blij met haar en belangrijker is dat de kinderen haar 'tof' vinden. 
In groep 6 staat juf Robine naast juf Esther. Ook Juf Robine is enthousiast met de kinderen gestart. 
Alle nieuwe medewerkers wensen we een hele fijne tijd bij ons op school. 

De grote hal hebben we wat anders ingedeeld, zodat er meer kinderen in de hal zelfstandig kunnen werken. Het zelfstandig leren werken hoort bij Dalton. Door de onderwijsassistenten op de drie 'Daltonpleinen', is er toezicht en worden kinderen geholpen als het nodig is. Het is voor ons nieuw. We zijn hard aan het werk om het soepel te laten verlopen. Juf Hester is de coördinator van de Daltonpleinen. Er staan inmiddels 4 nieuwe tafels met krukjes eraan vast. Er komen nog scheidingswanden en stilte werkplekken. 
Op het kleuterplein komt een speelhuis. Er is een zeer handige vader die voor ons dit huis aan het bouwen is. Het wordt een grote verrassing voor de kinderen. Met spanning wachten we het af. 

Het komende jaar gaan we de Daltonmiddagen op woensdag voor de bovenbouw en op vrijdag voor de middenbouw starten vanaf 1 oktober. We gaan wat meer professionals aantrekken. Hopelijk kunnen we ook nog rekenen op hulp van ouders. Zonder hulp van ouders kunnen we het voor de kinderen lang zo leuk niet maken op school. 
In groep 3 starten ze met de nieuwe methode Veilig Leren Lezen Kim Versie. Dat is flink aanpoten voor Juf Roelinda en de kinderen, Maar u zult zien, dat de kinderen met de kerst al heel wat kunnen lezen. 

We gaan ook verder met het project "Groen schoolplein". Inmiddels is het ontwerp en de begroting klaar. Nu gaan we naar de fase dat we financiering gaan realiseren. Mocht u nog iemand of een bedrijf weten wat ons mooie nieuwe schoolplein zou willen sponsoren, dan houden wij ons zeer aanbevolen. 

Ik wens alle leerlingen, ouders en leerkrachten een heel fijn, gezellig, leerzaam en leuk schooljaar toe. 

Zonnige groet
Marit Philip
directeur Daltonschool CorlaerVolgende pagina »
Okt
10

Amal, RenĂ©e en Tristan mochten vanmiddag hun verhaal komen voorlezen in de bibliotheek.... lees meer »
Okt
10

Sacha uit groep 5 doet mee aan het wereldkampioenschap karten! Vindt u leuk om hem te volgen? Dat kan... lees meer »