Algemeen

 


17-5-2018

Donderdag, 17 mei 2018

Geachte ouders,

Allemaal weer fris en fruitig terug van vakantie. De laatste spurt tot aan de vakantie is gestart. Wij hebben er zin in. 
Groep 8 is op kamp geweest. Het was een feest om even bij ze op bezoek te zijn. Hoe leuk om te zien dat ze als team Levend Stratego spelen in het bos! Groep 8 heeft de eindtoets gedaan. Zodra juf Rianne weer beter is zal zij de uitslagen met de kinderen gaan bespreken. 
Klein tipje van de sluier: de kids hebben het fantastisch gedaan.
De koningspelen zijn prima verlopen. Het was wel warm voor de kinderen. 
In groep 4 is juf Simone Siebum gestart ter vervanging van juf Hester. Wij zijn heel blij met haar. De leerlingen vinden haar fijn. 

Op managementniveau ben ik bezig met de Wet op de Privacy. Er wordt een risico-analyse gemaakt door mij en het team. Binnenkort ga ik u op de hoogte brengen van ons privacy-beleid en wat dat voor u als ouders zal betekenen. 
De school is lekker aan het groeien. Dat betekent dat we op de 1 oktobertelling 2018 boven de 200 leerlingen uit gaan komen. In een tijd van krimp op de meeste scholen is dat voor ons een goed teken. We voelen dat als compliment. Dit betekent wel grotere groepen. Om toch de kwaliteit van ons onderwijs te kunnen garanderen en alle leerlingen voldoende aandacht te geven, zijn er volgend schooljaar 2 onderwijsassistenten in de school. 
Zoals ieder jaar is de formatie voor het volgende schooljaar een hele puzzel. De planning is om voor 1 juni zowel de formatie als de verdeling van de leerkrachten over de groepen rond te hebben. 

Binnenkort; gaan groep 7 en 8 op 24 mei naar het Rijksmuseum. Er is dan geen Daltonshow voor de bovenbouw. 
Op 26 mei gaan we 5 en 10 km wandelen tijdens de Veluwe Wandeltocht.
Dinsdag 29 mei en vrijdag 1 juni gaan de leerlingen op schoolreisje. 

Bij deze wens ik iedereen weer een fijne leerzame tijd. 
Groet Marit Philip, directeur
 


11 april 2018

Woensdag, 11 april 2018

Beste ouders,
De zon schijnt en de bloesemboom staat prachtig in bloei. De leerlingen zijn soms weer lekker aan het werk buiten. 

Er gebeurt weer van alles in de school. Er hangen prachtige poster in de grote en kleine hal over de week van de religie. Een moeder van de kleuters heeft uitgebreid bij de kleuters verteld over de Islam. Leerkrachten hebben in alle groepen een presentatie gegeven over 1 van de 5 wereldgodsdienten. 
In de kleutergroepen gaat het over familie; prachtige tekeningen en werkjes o.a. over opa's en oma's. Vandaag zijn de kleuters druk bezig geweest met nieuw constructiemateriaal. Wat zijn ze trots op hun bouwwerken. 

Vorige week is de taaldeskundige Alette Schoenmakers weer in de school geweest om het team verder te begeleiden met spelling en taal. Er wordt hard geoefend met de nieuwe methode Staal. Dus als uw kind het plotseling over een Taxi- of een Luchtwoord heeft, dan klopt dat! 

Als directeur ben ik vooral druk bezig geweest met het vinden van een goede invalkracht voor onze zieke collega in groep 4. Het is heel erg veel werk en vooral zorg geweest. Het is momenteel hopeloos om iemand te vinden in het onderwijs. Voor de kinderen, ouders en juf Ruth was het een pittige tijd. Gelukkig hebben we iemand gevonden die na de meivakantie op maandag en dinsdag in groep 4 gaat lesgeven. We verwelkomen dan ook Simone Siebum bij ons op school.
De plannen voor het volgende schooljaar zijn al weer in volle gang. De formatie wordt berekend. Over de groepsindeling wordt gepuzzeld welke leerkracht er in welke groep komt. Gelukkig hebben we voldoende financiele middelen volgend jaar om 8 groepen te formeren. Dus ook volgend jaar geen combinatiegroepen. Wel gaan we door met groepsdoorbroken werken, zoals we dat nu doen in de Daltonmiddagen. Dankbaar zijn we voor alle ouders die de kinderen zo fantastisch helpen. 

Henk Potze de onderwijsassistent heeft uitbreiding van uren gekregen. Hij is nu 15 uur in de school: 3 ochtenden en de woensdag. Henk is met de kinderen vliegtuigjes aan het knutselen op de Daltonmiddag. De kinderen vinden het geweldig. Op de ochtenden begeleidt hij kleine groepen met kinderen in de groepen 3,4 en 6. 
De blije gezichten van de kinderen maakt mijn werk waardevol en geeft positieve energie. Daar kom ik 's morgens mn bed voor uit. 

Er is een definitief ontwerp voor het nieuwe schoolplein. Op de achtergrond wordt hard gewerkt met een team van ouders om het schoolplein te realiseren. Het wordt echt fantastisch!! Als we een concrete stap verder zijn, dan laten we u dat weten. 

We gaan op naar de Koningspelen, meivakantie, portfolio's worden weer gevuld .....  gelukkig is het nooit saai! 

Voor nu wens ik u heerlijke zonnige dagen in de komende tijd.
Marit Philip
directeur 


21-02-2018

Woensdag, 21 februari 2018

Geachte ouders en verzorgers,

Het is nooit saai op school. Er gebeurt weer veel en dat is erg leuk. 
Vorige week zijn de voortgangsgesprekken geweest en hebben de leerlingen van groep 8 hun middelbare school gekozen. Voor de groep 8 leerlingen een spannende stap.
De portfolio's zijn weer mee naar huis. We zijn gestart met een nieuw soort rapportage, zodat u als ouders mee kunt kijken, wat uw kind goed kan en waar wat extra aandacht voor moet komen. Mocht u zaken missen of juist waardeert, dan vinden we feedback heel plezierig. Op basis van de toetsuitslagen gaan we als team samen overleggen hoe we het onderwijs in kwaliteit weer een verbeterslag kunnen geven. 

Tijdens de open dag op woensdag 31 januari waren veel nieuwe ouders, die allemaal erg enthousiast waren over onze school. Dat is een mooi compliment. Een aantal van u als ouders hebben meegeholpen, daar ben ik heel dankbaar voor. Steun van ouders is zo waardevol!! 
Er waren weer leerlingen die rondleidingen deden. Wat hebben ze dat goed gedaan!. 

Op school hebben we inmiddels grote steun aan een onderwijsassistent - meester Henk. Hij is net gestart en de kinderen vinden hem geweldig. Fijn dat er extra handen in de school zijn om kinderen extra aandacht te geven en te helpen met leren. 

De Daltonmiddagen krijgen steeds meer vorm. Het is een hele toer om alles geregeld te krijgen, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn. De kinderen zijn enthousiast aan het programmeren, constructies bouwen, werkstukken maken, toneelles, moeilijke puzzels maken enz. Na de voorjaarsvakantie start de muziekdocent Maurits met de kinderen in de Middenbouw op woensdagmiddagen en in de bovenbouw op Vrijdagmiddag. Tijdens de muzieklessen leren de kinderen samen muziek maken, stukje muziekgeschiedenis, informatie over de verschillende soorten muziek (van klassiek tot modern) en vooral samen musiceren en luisteren naar elkaar. 
Vanaf 16 maart krijgen de kinderen in de bovenbouw schaakles tijdens de Daltonmiddag. 

De kale muren in de school worden in de voorjaarsvakantie geschilderd. Nu wordt door meester Klaas al de muren kaal gemaakt. Dat geeft wat rommel en onrust in de school. Maar .... straks weer een school met een warme en frisse uitstraling (en schone muren). De verf die gebruikt wordt is op waterbasis. Dat betekent dat de verf niet allergeen is en niet stinkt. Na de voorjaarsvakantie zullen geleidelijk ook de muren in de beide hallen geschilderd worden. 

Er wordt achter de schermen samen met ouders en de leerlingen van de leerlingenraad hard gewerkt aan het nieuwe schoolplein. We hebben een gesprek gehad met de wethouder mevr. Patricia van Loozen. De kinderen Amber en Danique hebben een mooie bloesemboom voor op het schoolplein gekregen. Tijdens de ouderavond op 14 maart gaan we u bijpraten. 

Afijn, er valt nog zo veel te vertellen. Voor nu hoop ik dat ik u weer bijgepraat heb over wat er op school gebeurd is de afgelopen tijd. Het is vast niet compleet. Als u vragen hebt, loopt u gerust bij mij binnen of schiet me aan op het schoolplein. 

Met vriendelijke groet,
Marit Philip
directeurVolgende pagina »
Apr
25

De bomen in met groep 8.... lees meer »
Apr
20

De Koningsspelen zijn begonnen!!!... lees meer »