Algemeen

 


Van de Ib-er

Woensdag, 5 september 2018

Intern begeleider
Jullie hebben vast allemaal al vernomen dat Vera afscheid heeft genomen als intern begeleider. Ik (Ancella) mag haar opvolgen. Ik heb 7 jaar voor de groep gestaan op deze school in de groepen 8 en 6. Ik heb afgelopen jaar de opleiding voor intern begeleider gevolgd en toen deze baan vrijkwam besloot ik om te solliciteren. Ik ben heel blij dat ik ben aangenomen en dat ik dit op deze school mag doen, want ik heb het hier ontzettend naar mijn zin. Als intern begeleider ben ik verantwoordelijk voor de leerlingondersteuning en heb ik coördinerende en begeleidende taken. Ik kan helpen met hulpvragen en ik voer gesprekken met ouders en leerkrachten over het kind. Als er een hulpvraag is, kan ik dit onderzoeken en kijken wat een passende oplossing is. Ik houd me ook bezig met handelingsplannen en het leerlingvolgsysteem. Ik zit naast het kantoor van Marit, als jullie iets willen weten of overleggen dan kan dat altijd. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag. In de bijlage vinden jullie activiteiten en trainingen voor de inwoners van Nijkerk. Willen jullie hier meer over weten, dan kunnen jullie ook bij mij terecht. 

Met vriendelijke groet,

Ancella


13 juni 2018

Woensdag, 13 juni 2018

Beste ouders,

Alweer het laatste blog. Het is ongelooflijk hoe snel het jaar omgaat. Er moet nog best heel veel gebeuren; leuke feesten, regeldingen, administratie, enz. 
De ouderavond vorige week was zo goed bezocht dat we bijna plek te kort hadden. Wij voelen dat als team als een compliment. Dank u wel voor uw komst. 

Er komen nog 2 grote feesten aan;
- op zaterdag de 23e het zomerfeest voor de kleuters. Dit feest wordt samen met Het Klimrek georganiseerd. Het wordt een landenfeest met allerlei leuke activiteiten voor de kleintjes die te maken hebben met verre landen. 
- Opa en oma dag op donderda 21 juli
- het eindfeest op woensdag 4 juli
En natuurlijk de eindmusical van groep 8 met hun afscheid. (er wordt heel druk geoefend en decor geschilderd!). 

Afgelopen periode ben ik zelf vooral druk geweest met invallers voor onze zieke juf Martine en daarvoor Juf Rianne en Juf Ancella. Wat een zorg dat er gewoon geen invallers te vinden zijn in het onderwijs! Slapeloze nachten heb ik ervan. 
Er zijn de afgelopen periode 2 vacatures ontstaan. Juf Vera, onze fantastische IB-er, gaat ons verlaten. We gaan haar vreselijk missen. Ze gaat voor de Saxion Hogeschool afdeling Dalton werken. Dit is een baan op haar lijf geschreven en daarom gunnen we het haar enorm. 
De sollicitatiegesprekken zijn in volle gang. We hebben goede hoop dat we er fijne collega's bij krijgen. 

Volgend jaar gaan we met meer leerlingen en meer collega's starten. We gaan ons vooral richten op 1 van de pijlers van Dalton en dat is reflectie en feedback, zowel in het team als voor de leerlingen. De spellingsmethode Staal wordt geborgd en er komt meer aandacht voor ons leesonderwijs. Hopelijk kunnen we na de zomervakantie starten met de verbouw van ons schoolplein. 

Ik wens u allemaal een fantastische zomer met een heerlijke vakantie. Uiteraard zie ik u nog de komende 4,5 week op school. 
Mochten er nog zaken zijn ter informatie, houden we u op de hoogte via de STEV-mail. 

Met zonnige groet
Marit Philip
directeur 


17-5-2018

Donderdag, 17 mei 2018

Geachte ouders,

Allemaal weer fris en fruitig terug van vakantie. De laatste spurt tot aan de vakantie is gestart. Wij hebben er zin in. 
Groep 8 is op kamp geweest. Het was een feest om even bij ze op bezoek te zijn. Hoe leuk om te zien dat ze als team Levend Stratego spelen in het bos! Groep 8 heeft de eindtoets gedaan. Zodra juf Rianne weer beter is zal zij de uitslagen met de kinderen gaan bespreken. 
Klein tipje van de sluier: de kids hebben het fantastisch gedaan.
De koningspelen zijn prima verlopen. Het was wel warm voor de kinderen. 
In groep 4 is juf Simone Siebum gestart ter vervanging van juf Hester. Wij zijn heel blij met haar. De leerlingen vinden haar fijn. 

Op managementniveau ben ik bezig met de Wet op de Privacy. Er wordt een risico-analyse gemaakt door mij en het team. Binnenkort ga ik u op de hoogte brengen van ons privacy-beleid en wat dat voor u als ouders zal betekenen. 
De school is lekker aan het groeien. Dat betekent dat we op de 1 oktobertelling 2018 boven de 200 leerlingen uit gaan komen. In een tijd van krimp op de meeste scholen is dat voor ons een goed teken. We voelen dat als compliment. Dit betekent wel grotere groepen. Om toch de kwaliteit van ons onderwijs te kunnen garanderen en alle leerlingen voldoende aandacht te geven, zijn er volgend schooljaar 2 onderwijsassistenten in de school. 
Zoals ieder jaar is de formatie voor het volgende schooljaar een hele puzzel. De planning is om voor 1 juni zowel de formatie als de verdeling van de leerkrachten over de groepen rond te hebben. 

Binnenkort; gaan groep 7 en 8 op 24 mei naar het Rijksmuseum. Er is dan geen Daltonshow voor de bovenbouw. 
Op 26 mei gaan we 5 en 10 km wandelen tijdens de Veluwe Wandeltocht.
Dinsdag 29 mei en vrijdag 1 juni gaan de leerlingen op schoolreisje. 

Bij deze wens ik iedereen weer een fijne leerzame tijd. 
Groet Marit Philip, directeur
 « Vorige pagina Volgende pagina »
Okt
10

Amal, RenĂ©e en Tristan mochten vanmiddag hun verhaal komen voorlezen in de bibliotheek.... lees meer »
Okt
10

Sacha uit groep 5 doet mee aan het wereldkampioenschap karten! Vindt u leuk om hem te volgen? Dat kan... lees meer »