Groep 1/2a

 


17-5-2018

Donderdag, 17 mei 2018

Beste ouders, verzorgers,
 
We hebben heerlijk kunnen genieten van het mooie weer in de meivakantie en zijn klaar voor het laatste stuk van het schooljaar.
 
Voor de meivakantie hebben we een paar leuke activiteiten gedaan waaronder de Daltonshow. De kinderen hadden zich goed ingeleefd in hun rol en we hopen dat u een beeld heeft gekregen wat wij zoal leren in groep 1/2.
 
De kinderen zijn heeeeeeel sportief bezig geweest tijdens de koningsspelen. Het was een prachtige dag en het was geweldig om te zien met hoeveel plezier en vol overgave de kinderen aan de spelletjes meededen. Graag willen we de hulpouders en de kinderen van groep 8 bedanken voor hun medewerking.
 
Nu na de vakantie zijn we gestart met het thema ‘vervoer’. Daar werken we 3 weken over. Tijdens dit thema laten we verschillende vervoersmiddelen aan bod komen, dit onder andere om de woordenschat te vergroten. Binnenkort gaan we ook oefenen met oversteken en we bespreken natuurlijk waar je op moet letten in het verkeer.
Na dit thema gaan we werken over het thema ‘vakantie’.  Dit vermelden we vast omdat dit aansluit bij het peuter/kleuter feest op zaterdag 23 juni van 9:30 tot 11:30. Het is nog ver weg, maar dan kunt u dit vast in uw agenda noteren. Het is niet verplicht om te komen. Het is een ochtend waarop binnen en buiten de school leuke activiteiten georganiseerd worden voor kleine kinderen rond het thema ‘vakantie’.  U kunt tussen 9:30 en 11:30 gewoon binnenlopen wanneer het u uitkomt.
 
Wat er ook op het programma staat is het schoolreisje. U heeft daar onlangs informatie over gemaild gekregen en de brief hangt ook op het mededelingenbordje bij de deur. Mocht u nog vragen hebben, dan horen we het graag.
 
We zijn begonnen met het laatste stuk voor de vakantie en dus een beetje aan het toewerken naar komend schooljaar. Vooral voor de kinderen die naar groep 3 gaan, gaat er veel veranderen. Om de kinderen in ieder geval vast te laten wennen aan de nieuwe groepssamenstelling, neemt juf Denise elke dinsdag en donderdag van 8:45 tot 9:00 alle kinderen van groep 2 mee naar de gymzaal. Daar doen ze kennismakingsspelletjes zoals elkaar vertellen hoe je heet, wat je lievelingseten of dier is, enz. De kinderen van groep 1 hebben dan in hun eigen groep een wat langer inloopmoment.
 
Zo vlak voor de vakantie worden er nog een aantal kinderen 4 jaar en komen gezellig wennen in onze groep. Deze week zijn Timo en Lenn al geweest. Het ging supergoed en de andere kinderen hebben ook heel goed geholpen. Komende periode komen Coen, Mette en Sep wennen. Gezellig dat jullie allemaal bij ons in de groep komen!
 
Juf Ilse en juf Terry
 
 
 
 


groep 1/2a

Donderdag, 12 april 2018
Beste ouders, Wat leuk dat ik (juf ilse) sinds een paar weken weer iedere woensdag in groep 1/2 a mag staan. Ik geniet van de vrolijkheid en openheid van de kinderen. Ook valt mij op hoe zelfstandig de kinderen zijn en ze al zo goed kunnen samenwerken, echte dalton kinderen! Op 29 maart hebben we een heel gezellig paasfeest gehad. De kinderen gingen samen met groep 1/2a en groep 3 langs verschillende spelletjes en andere activiteiten. Wat fijn dat er zoveel ouders waren om te helpen. Ook hebben we inmiddels de week van de religie afgesloten. De moeder van Assiya heeft ons alles over de Islam geleerd, juf Ilse over het Christendom en juf Terry over het boedisme en Hindoisme. De komende tijd gaan we werken aan het thema; familie. In de klas kun je dat al goed zien en tijdens de daltonshow kon u dat horen. Mocht u het gemist hebben, de kinderen kennen de liedjes super goed, dus vraag er gerust naar. Belangrijke data; -koningsspelen 20 april -speelgoedmiddag 26 mei -meivakantie start 27 mei

22-3-2017

Donderdag, 22 maart 2018
Beste ouders, verzorgers,

Na de voorjaarsvakantie was het even wennen in de klas; de muren waren mooi geschilderd en sommige hoeken en kasten stonden op een andere plaats. In het begin liepen we allemaal wel een keertje verkeerd om een schaar te pakken of de stickers enzo. Maar de kinderen deden het super goed en waren al snel gewend.
Er ontbreekt her en der nog wel wat aan de muren, maar het begint al behoorlijk vorm te krijgen.

Dat het lente is, is goed te zien in de klas. Juf Denise heeft mooie bloemen voor ons gemaakt voor op de ramen en de vader van Michael heeft ons voorzien van potgrond, zaadjes, kweekbakken en gezellige narcissen. Heel erg bedankt daarvoor!
We hebben kunnen zien hoe snel tuinkers groeit en dat zonnebloemen er iets langer over doen.

Ook hebben we een experiment gedaan om te ontdekken of zaadjes wel echt water, warmte, zonlicht en potgrond nodig hebben. Dus hebben we een bakje met zaadjes in de kast gezet (donker), een potje buiten (kou), zaadjes in zandbakzand gezaaid en een potje met zaadjes geen water gegeven. We hebben alles goed in de gaten gehouden en zijn tot de conclusie gekomen dat zaadjes in kou en zonder water echt niet groeien, zaadjes in zandbakzand een heel klein beetje groeien en zaadjes in het donker wittige plantjes opleveren. Nu houden we elke dag onze bonen goed in de gaten, want die groeien ook snel!

Buiten hebben we de boom voor het hek goed bekeken en veel knoppen kunnen ontdekken, nog even wachten en dan wordt het een prachtige bloesemboom!
In de school zijn ook mooie bloesembomen te zien. Dit was een samenwerkopdracht, de kinderen gingen in een groepje eerst bedenken hoe ze de stam en takken moesten tekenen. Daarna gingen ze deze samen verven en tot slot werden er mooie bloesembloemen op gestempeld. Hierbij was veel overleg nodig en dat ging supergoed!

Deze week was de samenwerkopdracht samen een boerderij maken van kleine blokjes. Dit deden ze in tweetallen. Wanneer we klaar waren met werken, gingen de kinderen samen bespreken hoe het samenwerken ging. Dus niet of ze de opdracht leuk of niet leuk vonden, maar echt het samenwerken. Dan konden ze een smiley op het maatjesbord ophangen hoe het was gegaan.

De komende periode gaan we werken over de verschillende religies. Er komen een aantal religies aan bod en we bespreken dan onder andere kort de inhoud, welk geloofsboek en gebedshuis erbij hoort en een feest. Het grootste doel zal zijn dat kinderen kennis maken met het verschil in mensen en hun denkwijze.

Juf Eva van groep 7 is terug van zwangerschapsverlof, dat betekent dat juf Ilse in ieder geval weer elke woensdag bij ons in de groep is en soms een dagje extra. De komende week zal op maandag en dinsdag juf Terry werken, op woensdag en donderdag juf Ilse en op vrijdag zijn alle kinderen vrij ivm Goede Vrijdag. Op het mededelingenbordje bij de deur zullen we vermelden wanneer juf Ilse er een dagje extra is.

De komende tijd wordt het nog gezelliger in de klas, we krijgen er namelijk twee kinderen bij. 1 jongen, Noah, is al een paar keer geweest en binnenkort komt Vince ook bij ons in de groep. Van harte welkom, jongens!

Tot slot nog even de datum voor de komende Daltonshow waar onze groep een aandeel in zal hebben. Dat is donderdag 12 april van 13:15 tot 14:00. We hopen u dan natuurlijk weer te mogen verwelkomen!

Juf Ilse en juf Terry


Volgende pagina »
Apr
25

De bomen in met groep 8.... lees meer »
Apr
20

De Koningsspelen zijn begonnen!!!... lees meer »