Groep 1/2b

 


16-05-2018

Woensdag, 16 mei 2018

Beste allemaal!

Welkom
Wat wordt onze klas steeds gezelliger met allemaal nieuwe kindjes erbij! Noë, Noud, Bilal en Inara zijn vier jaar geworden en komen nu steeds vaker bij ons aanschuiven. Maar ook Rink is al gestart met wennen. Wat vinden we dit fijn! We hopen dat jullie allemaal een hele fijne tijd gaan krijgen bij ons op school.

Thema Vervoer
Na de vakantie zijn we gestart met het thema vervoer. Overal in uw omgeving ziet uw kind voertuigen: auto’s, brommers, fietsen en bussen. Met het vervoer hebben kinderen dagelijks te maken. Aanvankelijk komt een jong kind vooral op de stoep, waar het speelt. Soms rijdt het mee op de fiets of in de auto en wordt de wereld al wat groter. Hoe jong ook, toch krijgt een kind meteen al regels mee hoe het zich op de stoep en op straat moet gedragen: op de stoep blijven, goed uitkijken bij het oversteken. In deze tijd met een grote toename aan verkeersdeelnemers, is het nog belangrijker om de kinderen JONG veilig  te leren deelnemen in het verkeer. 
De kinderen leren ook binnen dit thema dat er vervoersmiddelen zijn voor op het land (bijv. een fiets, auto, brommer, bus), op het water (bijv. schip, tanker) en in de lucht (bijv. vliegtuig, helikopter). 
Dit liedje zijn we aan het oefenen:

Chauffeurtje mag ik mee, mag ik mee met jou?
Ja mevrouw, ja mevrouw.
Chauffeurtje mag ik mee, maag ik mee met jou?
Ja mevrouw.

We gaan naar Amsterdam en naar Rotterdam.
Ja mevrouw, ja mevrouw.
We gaan naar Amsterdam en naar Rotterdam.
Ja mevrouw.
 
De lettermuur
Voor de lettermuur zoeken we dit keer spulletjes
waar de letter r in voorkomt (dit spreken we uit als de ‘ru’).
De r horen we o.a. in het woord brr, het brommende geluid van een voertuig.
 
Juf Rebekka
Op maandag en dinsdag komt tot de zomervakantie juf Rebekka ondersteuning geven in de groep. Juf Rebekka heeft al verschillende studies achter de rug en heeft o.a. les gegeven op de middelbare school in beeldende vorming. Volgend schooljaar wil zij starten met de opleiding klassenassistent. Tot de zomervakantie komt ze ervaring opdoen. We zijn heel blij dat juf Rebekka extra in de klas aanwezig is. De kinderen genieten van haar aandacht en zijn erg blij met de leuke spelletjes die ze met de kinderen doet. Welkom lieve juf!

Groep 2
Na de zomervakantie gaat groep 2 naar groep 3. In juf Terry haar kleuterklas zitten ook groep 2 kinderen die straks met onze groep 2 kinderen samen een klas gaan vormen in groep 3. Uiteraard kennen veel kinderen elkaar al, omdat we erg veel smane werken. Maar om elkaar nog beter te leren kennen, kiezen wij als daltonschool ervoor om al voor de aanvang van groep 3, groepsvormende activiteiten te laten plaats vinden. Op deze manier raken de kinderen al vertrouwd aan elkaar, wat straks het groepsproces enorm versterkt.
Dit betekent dat op dinsdag- en donderdagochtend groep 2 apart in de speelzaal met juf Denise leuke spelletjes doen. We gaan elkaar ontmoeten en we gaan elkaar leren kennen. Dit proces is altijd erg leuk. De kinderen hebben de eerste keren als erg leuk ervaren. Groep 1 werkt dan in de klas verder aan een eigen gekozen werkje. Juf Rebekka en juf Terry blijven bij groep 1.
Later in het jaar, wanneer bekent is wie de leerkracht volgend schooljaar zal zijn van groep 3, zal zij ook deel uit gaan maken van deze groepsvormende momenten. Hieronder vindt u al een foto van de eerste ontmoeting.

Namen op bekers en bakjes
Lieve ouders, wij merken dat toch vaak op bekers en bakjes geen namen staan van de kinderen. Aangezien veel kinderen dezelfde bekers en bakjes hebben, geeft dit verwarring. Graag vragen wij u om even te checken of de naam van uw kind nog zichtbaar is op de spulletjes. Dank jullie wel!

Veluwe wandeltocht
Loopt u ook samen met uw kind mee? dat zou geweldig zijn! Uw kind heeft een brief mee gekregen waarop alle informatie staat. We hopen op veel kinderen (en ouders), zodat we lekker sportief met elkaar kunnen wandelen.

Schoolreisje
Op vrijdag 1 juni gaan wij op schoolreisje! Wat hebben wij daar erg veel zin in! Er is al een mail naar u verstuurd met alle belangrijke informatie. De hulpouders ontvangen nog een aparte mail met ook de indeling van de groepjes. We gaan er voor de kinderen een fantastische dag van maken!

Ouderraad
Graag doe ik een oproepje voor werving van nieuwe ouders voor onze super ouderraad! Want ouders zijn ontzettend belangrijk op school! Met name zoeken we ouders uit de onderbouw die onze ouderraad willen komen versterken. De ouderraad helpt het team met alle leuke activiteiten te organiseren voor de kinderen. Zoals het schoolreisje, de feesten etc. Het is fijn om met veel mensen deel te nemen binnen de ouderraad zodat een ieder maar een klein beetje hoeft bij te dragen. U als ouder bent altijd geschikt om deel te nemen binnen de OR. Want we doen dit allemaal voor onze kinderen. De ouderraad vergadert ongeveer om de 6 weken 's avonds op school. Mocht u onze enthousiaste ouderraad willen komen versterken laat dit graag weten aan mij, of aan Mariska van Drie (moeder van Luuk van Drie). Ik weet dat wij alleen maar leuke ouders hebben in onze groep, dus dat moet een geweldige ouderraad kunnen worden! Alvast ontzettend bedankt!

Zonnige groetjes, ook namens Gea,
Denise


groep 1/2b

Donderdag, 12 april 2018

Beste allemaal,

Na allemaal lente-activiteiten, zijn we overgestapt op het thema: Familie.
We hebben allemaal familie, maar bij iedereen ziet de samenstelling er weer anders uit.
In het  prentenboek “moederdag” dat bij dit thema centraal staat, maken de kinderen kennis met vier generaties vrouwen. Misschien is het leuk om met uw kind te bespreken hoeveel generaties er in uw familie voorkomen. Ook is het leuk om met uw kind foto’s van uw familie  te bekijken en te bespreken met uw kind. En het is niet altijd zo, maar familieleden kunnen op elkaar lijken. U kunt bespreken wie er in uw gezin op elkaar lijken en hoe ze dan op elkaar lijken.      

De lettermuur:
Voor de lettermuur zoeken we dit keer spulletjes waar de letter  F in voorkomt. Iedereen is elke keer weer actief aan het zoeken. Erg fijn vinden we dat!

Welkom!
Noë, Inara, Noud en Bilal zijn bij ons in de klas er bij gekomen. Dit vinden wij heel erg leuk! Lieve Noë, Inara, Noud en Bilal, welkom bij ons op school! We hopen dat jullie een hele fijne tijd gaan krijgen.

Muziek.
Deze periode werken we aan het thema 'Familie' en daar horen natuurlijk een opa en oma ook bij.

Onderstaand liedje hebben we deze week aangeleerd.

Bij mijn opa en mijn oma ben ik altijd heel erg blij
Want we bakken lekkere koekjes
Twee voor hen en de rest voor mij.
En mijn opa en mijn oma lezen vaak verhaaltjes voor
Of we zingen leuke liedjes
En dan klinkt dan zo in koor.
Lieve opa, lieve oma luister nu eens even gauw
Want ik wil u graag vertellen
Dat ik heel veel van u hou.

Koningsspelen
Vogende week vrijdag hebben we een hele leuke, gezellige en sportieve dag met de hele school. Op de atletiekvelden gaan de kinderen allerlei sporten beleven. We kijken er erg naar uit. Uiteraard hopen we dat het weer ook een beetje mee werkt.

Religieweken
De afgelopen weken hebben we kennis gemaakt met de 5 wereldgodsdiensten. We willen kinderen leren dat iedereen anders is. Door een kijkje te nemen in andermans cultuur en geloof, krijg je respect anar elkaar. Erg leuk om te zien en te horen hoe kleuters in het leven staan. In de hallen vindt u muurkranten over de religies, welke door de kinderen gemaakt zijn. Hieronder vindt u nog enkele foto's van ons Lente/Paasfeest tijdens de religieweken. De kinderen hebben toen de hele dag groepsdoorbrekende activiteiten gedaan. Groep 1, 2 en 3 waren in groepjes gemixed en hebben allerlei circuitonderdelen gedaan. Dit was geweldig leuk! Nog heel veel dank aan alle hulpouders! Zo fijn dat wij het geluk hebben met zoveel betrokken en actieve ouders. Super!

Donderdag 26 april is het speelgoeddag. Dit is de laatste dag voor de vakantie.Alvast voor iedereen een hele fijne meivakantie!

Lieve groetjes,
Gea en Denise


groep 12b

Woensdag, 21 maart 2018

Beste allemaal,
Na de vakantie was ons lokaal helemaal veranderd. De schilder heeft alle muren van de school van binnen geverfd. Maar wat is het mooi geworden! Nu konden de juffen met veel inspiratie de muren nog aantrekkelijker te maken. Zo hangt het maatjesbord nu lekker dicht bij het digikeuzebord en mogen de kinderen met een smiley aangeven hoe het samen werken is gegaan. Een super belangrijke vaardigheid is natuurlijk evalueren en dat doen ze al heel knap.
Ook komt er een tijdboom aan de muur. Alles wat met tijd te maken heeft komt aan de boom. Zo maken we het voor de kinderen nog leuker om met tijd bezig te zijn.
 
Thema: Lente
Kleine knopjes komen al aan de bomen, de velden staan vol mooie voorjaarsbloemen en bij ons in de klas in de lente ook gekomen! Ondanks het buiten soms nog erg koud kan zijn, is het wel heerlijk als we de warme zonnestralen door ons raam voelen in de klas. Wij hebben zin in het voorjaar!
We zijn na de vakantie gestart met het thema Lente. We ontdekken bijvoorbeeld hoe uit zaadjes planten groeien en hoe je deze verzorgt. We hebben in onze klas twee kweekbakken staan met zonnebloemen en tuinkers. Deze heeft de papa van Romy aan ons gegeven, zo lief!  
Elke dag zien we wat er gebeurt wanneer we ze water en licht geven. Daarom is het elke keer erg spannend om te kijken hoe ver ze gegroeid zijn. Zo leren de kinderen echt spelend de natuur om ons heen ontdekken.
Ook staat de klas vol met narcissen. De bolletjes van de narcissen gaan we in de schooltuin poten. Maar ook krijgen de kinderen een bolletje mee naar huis om thuis in de tuin te poten. Tijdens de gymles hebben we het groeiproces nagedaan van een bolletje door de seizoenen heen. Heel spannend of er volgend voorjaar weer een narcis uit tevoorschijn komt!
 
Op donderdag 12 april (13.15u.-13.45u.) verzorgen wij weer een daltonshow met de klas. Wij zullen tijdens de daltonshow laten zien dat we over de lente gewerkt hebben. Hopelijk komt u ook kijken?
 
Welkom
Na de vakantie zijn er weer stoeltjes aangeschoven bij ons in de kring. Noud, Bilal en Noë komen nu steeds even mee kijken en spelen op school. En wat vinden wij dat fijn! Lieve Noud, Bilal en Noë, wij wensen jullie een hele fijne tijd bij ons op school!
 
Sark
Wellicht heeft u dit woordje al een keer van uw kind gehoord. Na de vakantie is er een vriendje bij gekomen in de klas. Dit vriendje is een koala-beertje en helpt ons met het leren in de kring. Sark zit altijd gezellig bij ons in de kring. Zijn naam zegt eigenlijk ook wat hij ons leert. S= stil zijn, a= armen bij elkaar, r= rechtop zitten en k= kijken naar degene die praat. Doordat we Sark na doen, kunnen we goed mee doen in de kring en de kinderen vinden dit fijn. Deze techniek komt uit het boek ‘Teach like a champion’. Teach like a champion geeft technieken aan leerkrachten waardoor kinderen nog meer kunnen schitteren. Vanaf groep 1 t/m 8 zijn we daar heel actief, op ons eigen niveau, mee bezig. Dat maakt het onderwijs nog leuker voor zowel de kinderen als de leerkracht!
 
Muziek
De komende week staat in het teken van Pasen.
Het kleuren paasei lied:

Rode stippen op een ei.
En een mooie strik erbij.
Ik heb een ei voor jou en een ei voor mij.
Welke kleur kies jij?

Hiermee oefenen we de kleuren.

Ipad
Vorige week hebben we met een aantal kleuters gewerkt met de IPad en tanggram.
De iPad staat in verbinding met het tanggram dat op tafel na gemaakt moet worden.
D.m.v een speciaal programma toont de IPad een voorbeeld van een tanggram dat het kind na legt. Wanneer het goed is scoort het kind punten. Er is uiteraard een opbouw in moeilijkheidsgraad.
Mooi om te zien hoe dit samen gaat. We kunnen de IPad op die manier ook inzetten bij reken en taal/lees opdrachten.

Wij wensen u nu alvast hele fijne Pasen toe. Geniet van de zon, de eieren en elkaar.
Gea en Denise
 
 Volgende pagina »
Apr
25

De bomen in met groep 8.... lees meer »
Apr
20

De Koningsspelen zijn begonnen!!!... lees meer »