Groep 3

klankgebaren
klankgebaren-3.pdf
Download

Einde van het BLOG

Donderdag, 18 oktober 2018

Beste ouders van alle leerlingen,

Het BLOG gaat stoppen. We gaan via Parro en het Ouderportaal met u communiceren. U heeft vandaag donderdag 18 oktober de handleiding van beide communicatiesystemen ontvangen. Hierin vindt u alle informatie. 
Er volgt geen nieuwe informatie op het BLOG. De informatie die er nu op staat, blijft tot 1 janauri 2019 op het BLOG staan. 1 januari 2019 verdwijnt het BLOG van de website. 

Met vriendelijke groet,
Team Corlaer
 


26-09-2018

Woensdag, 26 september 2018

Beste ouders en verzorgers van groep 3,


Dit is voorlopig het laatste blog op deze manier. Op 10 oktober hebben we een ouderavond waarop u uitleg krijgt over ons nieuwe communicatiesysteem.

Inmiddels zitten de kinderen al weer een aantal weken in groep 3 en wat hebben ze al weer veel geleerd. Er wordt ontzettend hard gewerkt, maar ook zeker veel plezier gemaakt de hele dag.

18 september was ons schoolreisje en wat was het weer leuk! Met groep 1,2 en 3 zijn we naar Malkenschoten Apeldoorn geweest. De kinderen hebben genoten van het fijne spelen in de verschillende speeltuinen, van het aaien van de dieren en het ritje met de bus door het park. Het was erg gezellig met elkaar!

17 oktober is groep 3 uitgenodigd om een herfstwandeling in het Hoevelakense bos te gaan maken onder leiding van 2 gidsen. Voor dit leuke uitje hebben we nog ouders nodig die ons erheen kunnen brengen en een groepje willen begeleiden. Hier krijgt u nog extra informatie over per email.

Wat hebben we de afgelopen periode gedaan en geleerd?
We hebben al veel nieuwe woorden geleerd en met de geleerde letters kunnen kinderen ook al veel nieuwe woorden maken en lezen. Dat doen de kinderen dan ook graag: van lekker lezen in je eigen leesboekje tot lezen in de leeshoek, tot woordjes schrijven op een blaadje. Erg leuk!
 
Ook met rekenen hebben we al weer veel geleerd. We zijn bezig geweest met de getallen, tellen en terugtellen vanaf en naar 20, maar ook met splitsen van getallen, het meten van voorwerpen, rekenen met verschillende rekenbegrippen: veel/weinig, meer/minder, hoe hoog en hoe lang, groepjes maken van een aantal voorwerpen, rekenen met dobbelsteenpatronen en hier spelletjes mee doen. Oefenen met deze doelen doen we de ene keer in ons boek of werkboek en een andere keer weer met rekenspellen in een circuit.
 
Naast het harde werken en het vele leren, spelen de kinderen ook nog heel graag. Meerdere keren per week mogen de kinderen kiezen waar ze mee willen spelen en met wie. De kinderen spelen graag met lego, K’nex, klei, maar knutselen is ook zeker favoriet bij de kinderen. Samen kletsen daarbij is dan ook erg leuk. Fijn hoor!
 
De komende periode gaan wij werken aan:
 
Lezen:
Deze week sluiten we kern 1 af en kunt u thuis weer het werkboekje verwachten. Zodra het werkboekje klaar is, krijgen kinderen deze mee naar huis. Kinderen zullen hem heel graag aan u willen laten zien, het geeft ook een goed beeld van wat kinderen hebben geleerd in kern 1. Volgende week starten wij met kern 2 en ook in deze kern komen nieuwe woorden en letters aan bod: maan, pet, meet, been en boot. De bijbehorende letters die we gaan leren zijn: n,t,ee,b,oo. Met deze aangeleerde letters kunnen kinderen steeds meer woorden lezen en schrijven, maar ook al hele verhaaltjes lezen.
Het thema van kern 2 is: dag en nacht. We zullen hier met de andere vakken ook aandacht aan besteden: de bijbehorende rekenbegrippen, maar ook wat Engelse woordjes en wereldoriëntatielesjes.
 
Rekenen:
De komende tijd gaan we verder met:

  • meten: hoe lang, hoe breed en hoe hoog iets is.
  • tellen met muntgeld: 1 en 2 euromunten.
  • splitsen van getallen.
  • hardop tellen tot 20, vooruit, achteruit en met sprongen van 2
  • klokkijken hele uren
  • van de getallen de plaats weten op de getallenlijn tot 10

Schrijven:
De komende tijd gaan wij verder met het schrijven van de voorbereidende schrijfoefeningen om later de letters goed en netjes te kunnen leren schrijven. Voorbeelden van de voorbereidende schrijfoefeningen zijn: lussen maken, zigzaggen maken, golven, heuveltjes en meer.
We gaan het schrijven van de cijfers verder inslijpen. De kinderen hebben alle cijfers nu aangeboden gekregen en nu gaan we ze verder oefenen.

Sociaal-emotioneel: 
We zijn gestart met het zonnetje van de dag. Elke dag is 1 kind het zonnetje van de dag en mogen de andere kinderen zonnestraaltjes (complimenten) bedenken voor het kind die aan de beurt is die dag. Dit staat dan een hele dag op het bord. De kinderen zijn altijd erg trots als ze het zonnetje van de dag zijn en stralen wanneer ze de complimenten horen van hun klasgenootjes. Super hoor! Er wordt een foto gemaakt van het zonnetje van de dag en deze komt later in het portfolio. Zodat we deze mooie complimentjes niet meer kunnen vergeten. Verder gaan we ook door met het doen van leuke spelletjes en energizers om elkaar nog beter te leren kennen en om het nog gezelliger met elkaar te hebben. 
 
Belangrijke data:
Woensdag 10-10-2018                            Ouderavond over het Ouderportaal en Parro (het nieuwe communicatiesysteem)
Vrijdag 12-10-2018                                   Schoolfotograaf
Maandag 15-10-2018                             Schoolfotograaf
Woensdag 17-10-2018 10:45-11:30       Herfstwandeling in het Hoevelakense bos
Woensdag 17-10-2018                           Het portfolio komt mee naar huis.
Donderdag 18-10-2018                         Juffendag (verjaardag van alle juffen samen)
Vrijdag 19-10-2018                                 Studiedag, alle kinderen vrij.
 
Groeten,
Roelinda
 


6 september 2018

Dinsdag, 4 september 2018

Beste ouders en verzorgers van groep 3,

De eerste 1,5 week school zit erop en wat is het fijn om alle kinderen weer op school te zien!
In het begin was het nog een beetje spannend om naar groep 3 te gaan misschien, maar al snel veranderde het spannende in iets heel leuks. De kinderen komen met veel plezier en enthousiasme naar school: klaar om te leren.
De eerste paar weken van het schooljaar besteden we veel tijd aan spelletjes en activiteiten om elkaar beter te leren kennen.
De kinderen doen dan altijd erg goed mee en wat is het dan gezellig met elkaar. Er wordt gelachen en er wordt plezier gemaakt met elkaar.

Dinsdagavond 4 september was onze informatie-avond die er een beetje anders uitzag dan dat we gewend waren. Maar wat was het leuk!
In de middag ervoor hebben alle kinderen super goed hun spulletjes en werkboekjes neergelegd die ze graag wilden laten zien.
Wat deden ze het tijdens de avond ook goed hè? Er werden heuse rondleidingen door de klas gegeven. Ze konden ook al ontzettend veel vertellen. Heel knap!

De afgelopen 1,5 week hebben we naast veel plezier maken ook al hard gewerkt en veel geleerd:
We hebben al veel letters en woorden geleerd en ook ontdekt dat je met deze woorden en letters weer nieuwe woorden kunt maken. De nieuwe woorden die we al geleerd hebben in de klas zijn: zoem, ik, kim en sim en de bijbehorende letters: i,k,m,s. We hebben ook al heel veel cijfers leren schrijven en kunnen dit al heel erg goed en netjes: 1 t/m 5 zijn nu aan de beurt geweest.
Met rekenen zijn we druk geweest met getalbegrip, tellen, de begrippen genoeg, te veel en te weinig, splitsen, dobbelsteenspellen en nog veel meer.

De komende periode willen we graag nog veel meer leren en gaan we verder werken aan:
Lezen:
We gaan nog veel nieuwe woorden en letters leren en ook verder ontdekken dat je met alle aangeleerde woorden en letters ook weer andere woorden kan maken. Dit gaan we doen door middel van zoekplaten, lezen van verhaaltjes, het zoemend lezen van de woorden/zinnen, het weten waar de letter/klank in het woord te horen is en veel oefenen met lezen en werken in ons werkboek. Een aantal woorden die we gaan leren de komende tijd zijn: kip, aap, raak, rem en vis met de bijbehorende letters: p, r,aa,e,v.

Rekenen:
We hebben al veel geleerd met rekenen, maar de komende tijd rekenen en oefenen wij nog even verder met de getallen, de volgorde en de plaats in de telrij, getalpatronen tot 6
(bijvoorbeeld de dobbelsteen: hoeveel is dit? ), splitsen tot 6 van getallen, en rekenen met munten (geld).

Schrijven:
De komende tijd gaan wij de laatste cijfers netjes leren schrijven en gaan wij beginnen aan de voorbereidende schrijfoefeningen om later de letters goed en netjes te kunnen leren schrijven a.d.h.v. de verschillende patronen: lussen, zigzag, golven, heuveltjes en meer.

Energizers/activiteiten om elkaar beter te leren kennen:
De komende tijd blijven we gezellig activiteiten met elkaar doen om elkaar nog beter te leren kennen en om een fijne, gezellige groep te worden voor elkaar. We gaan het ook verder hebben over belangrijke afspraken en regels.

Belangrijke data:
10, 11,13,14 september               basisgesprekken groep 3
dinsdag 18 september                schoolreisje
dinsdag 25 september               studiedag voor de leerkrachten, leerlingen vrij.

De volgende blog kunt u verwachten rond 27 september.

Groeten,

RoelindaVolgende pagina »
Okt
10

Amal, RenĂ©e en Tristan mochten vanmiddag hun verhaal komen voorlezen in de bibliotheek.... lees meer »
Okt
10

Sacha uit groep 5 doet mee aan het wereldkampioenschap karten! Vindt u leuk om hem te volgen? Dat kan... lees meer »