Groep 8

 


Einde van het BLOG

Donderdag, 18 oktober 2018

Beste ouders van alle leerlingen,

Het BLOG gaat stoppen. We gaan via Parro en het Ouderportaal met u communiceren. U heeft vandaag donderdag 18 oktober de handleiding van beide communicatiesystemen ontvangen. Hierin vindt u alle informatie. 
Er volgt geen nieuwe informatie op het BLOG. De informatie die er nu op staat, blijft tot 1 janauri 2019 op het BLOG staan. 1 januari 2019 verdwijnt het BLOG van de website. 

Met vriendelijke groet,
Team Corlaer
 


26-9-2018

Woensdag, 26 september 2018

Algemeen
Tijd voor het volgende blog. Dit zal voorlopig de laatste zijn, omdat we jullie op een andere manier op de hoogte willen gaan houden. Meer informatie hierover volgt nog op de ouderavond van 10 oktober.
De oudergesprekken zijn geweest en wij kijken hier heel fijn op terug. Fijn om te ontdekken dat we met elkaar kunnen samenwerken om ons doel te bereiken. Dit vinden wij heel belangrijk.

Na de herfstvakantie starten de groep 7 en 8 met een nieuw project. Namelijk ‘Zon op
Nijkerk’. Dit in het kader van duurzaamheid. Een heel belangrijk item vandaag de dag en wij betrekken de kinderen hier graag bij. Meer informatie hierover volgt nog.

Taal
Het thema China is inmiddels bijna afgerond. Het volgende thema heeft alles te maken met de ruimte. Bij de foto’s vindt u het doelenblad passend bij dit thema. Hier gaan de kinderen de komende periode aan werken.

Spelling
Deze week is de eindtoets van dit blok. De doelen van het volgende blok vindt u bij de foto’s.
Rekenen
We zijn op de helft van het eerste blok!
Zaakvakken
Het thema van natuur is ‘Zintuigen’.
 
Belangrijke data
3 okt: handbaltoernooi
9 okt:voorleeswedstrijd
10 okt: ouderavond     
12 en 15 okt: schoolfotograaf
18 okt:juffendag
19 okt: kids vakantie, juffen studiedag

5 november scholenmarkt Putten, 18.30-20.30 uur in De Aker, Fontanusplein 2 in Putten                                        


05-09-2018

Woensdag, 5 september 2018

Algemeen
Na een heerlijke vakantie zijn wij sinds vorige week hard aan de slag om van groep 8 een fantastisch jaar te maken. De informatieavond is geweest en we weten globaal wat ons te wachten staat in deze bijzondere groep. Bedankt voor de fijne avond en de grote opkomst!
De afgelopen week moesten we vooral weer wennen aan elkaar en vooral wennen aan werken! In de komende blogs kunt u bijhouden aan welke leerdoelen de kinderen werken, leuke weetjes en foto’s en belangrijke zaken die wij graag met u willen delen.
Wij hebben heel veel zin in dit jaar en we gaan er samen een leuke tijd van maken!
Mochten er vragen zijn of andere belangrijke dingen (of ook gewoon hele leuke dingen ;) dan kunnen jullie ons altijd bellen of mailen. 
 
Voor de vakken rekenen, spelling en taal hebben de kinderen een doelenblad. (zie foto’s)Hierop kunnen ze precies zien aan welke doelen ze dit blok werken en ook of dat ze het doel hebben behaald. Omdat ze een laat-maar-zien-wat-je-kan-taak maken weten ze precies welke onderdelen er nog extra aandacht nodig hebben.
 
Zaakvakken
Blok 1 van geschiedenis hebben we bijna afgerond. We hebben van alles geleerd over de ‘Regenten en Vorsten’.  Volgende week maken we de toets. Aardrijkskunde zal gaan over ‘De wereld’. Ook de topo gaat hierover.
 
Engels
Het thema van de eerste unit is ‘describing people’. De kinderen leren mensen te beschrijven aan de hand van hun kleding en uiterlijk. De grammatica bestaat uit de verschillende vervoegingen van de
–ing vorm van het werkwoord to wear. We leren de bezittelijke voornaamwoorden: my, your, his, her, our en their en het enkelvoud is en het meervoud are.
 
Belangrijke data vanuit de informatieavond
Week van 10 september: Basisgesprekken
November: voorlopig advies
Februari : tweede gesprek en schooladvies, vaststelling van het niveau en definitieve keuze maken.
April 16,17,18 Eindtoets. Uitslag 3 weken later.
Het advies wordt gebaseerd op een combinatie van alle toetsgegevens én de werkhouding van de kinderen.
Voor 1 maart definitieve inschrijving
Kamp 24, 25, 26 april
15 juli: musical 


 Volgende pagina »
Okt
10

Amal, RenĂ©e en Tristan mochten vanmiddag hun verhaal komen voorlezen in de bibliotheek.... lees meer »
Okt
10

Sacha uit groep 5 doet mee aan het wereldkampioenschap karten! Vindt u leuk om hem te volgen? Dat kan... lees meer »