Hart en Kracht

Hart & Kracht-les:
 
voel je ontspannen, weerbaar en vrolijk!
 
Kinderen van nu hebben vaak een vol, energiek en soms (te) gehaast leven, net als veel ouders. De wereld verandert razendsnel en de druk om je aan te passen en te presteren, op school of buiten school, neemt toe. Kinderen van nu hebben daarom meer behoefte aan ontspanning, fysiek en mentaal. Zodat ze zich steviger, weerbaarder en veerkrachtiger voelen.  Zodat ze op hun eigen lijf kunnen vertrouwen en om kunnen gaan met stress, piekeren, zorg of onrust in hun lijf en hoofd.
 
Veel ouders gunnen hun kind die ontspanning, zelfredzaamheid en het (zelf)vertrouwen, maar soms lukt het niet dat zelf te bereiken. Hoe dan wel?
 
Hart & Kracht Lessen zijn speciaal ontworpen voor kinderen van deze tijd: speels, vrolijk en effectief. Het doel is om kinderen spelenderwijs meer lichaamsbesef, ontspanning en een positieve mindset te laten ontwikkelen. Daardoor voelen de kinderen zich veerkrachtiger, hebben ze meer (zelf)vertrouwen en kunnen ze weerbaar en toch vriendelijk in de wereld staan.
 
In groepen van maximaal 12 kinderen ontdekt je kind spelenderwijs hoe het steviger kan staan, spanning in zijn lijf herkent en kan ontladen, een positieve mindset kan hebben en bijvoorbeeld lekkerder kan slapen. Kinderen vergroten hun lichaamsbewustzijn en leren daarmee spelenderwijs waar hun grenzen liggen, hoe ze op een fijne manier voor zichzelf leren opkomen en samen te werken.
 
Hart & Kracht lessen zijn een combinatie van fysieke- ontspannings- en ademhalingsoefeningen en creativiteit zoals: verhalen, liedjes/muziek en creatieve verwerking. De lessen sluiten aan bij de belevingswereld van de kinderen en zijn speels en vrolijk van opzet.
 
Docente is Wendy Traa, leerkracht basisonderwijs, gecertificeerd kindercoach en (therapeutisch) kinderyogadocent, auteur van diverse kinderboeken en materialen die kinderen in hun kracht zetten. Wendy leidt ook andere professionals op uit onderwijs, coaching en therapie. Wendy woont en werkt in Nijkerk vanuit haar gezinspraktijk De Hartsverbinding, onderdeel van De Open Plek.
 
Praktische informatie:
Elke dinsdagmiddag is er les tussen 14.00-15.15 uur in de gymzaal van de Daltonschool. Je kind krijgt iets te drinken en gezonds te eten bij binnenkomst in de kring.  
De lessen worden gegeven voor verschillende leeftijdsgroepen en je geeft je kind op voor een reeks van 8 lessen. Het kan zijn dat je een serie moet ‘wachten’ totdat je leeftijdscategorie aan de beurt is. Een serie lessen gaat bij voldoende aanmeldingen.
Leeftijdscategorie:4-7 jaar: start op dinsdag 26 september t/m 21 november m.u.v. van de herfstvakantie
8-12 jaar: start op dinsdag 28 november t/m 30 januari jan 2018
Een les kost 9 euro. Je geeft je kind op voor een serie van 8 lessen. Je kunt ook tussendoor instromen en betaalt dan het aantal lessen dat je nog meedoet.
Een proefles volgen kan altijd. Je kind kan dan kijken of het iets voor hem of haar is. Geef dit van tevoren aan via de mail: wendytraa@gmail.com
Opgeven of meer informatie? wendytraa@gmail.com
Gezinspraktijk de Hartsverbinding kun je vinden op:  www.deopenplek.nl 

        

Okt
10

Amal, RenĂ©e en Tristan mochten vanmiddag hun verhaal komen voorlezen in de bibliotheek.... lees meer »
Okt
10

Sacha uit groep 5 doet mee aan het wereldkampioenschap karten! Vindt u leuk om hem te volgen? Dat kan... lees meer »