info@daltonschoolcorlaer.nl 033-246 12 19 Route

Meer- en hoogbegaafde leerlingen

Kinderuniversiteit

Op Daltonschool Corlaer vinden we het belangrijk om leerlingen met een hoger denkniveau te kunnen begeleiden. We noemen dit de Kinderuniversiteit. De criteria zijn als volgt: Cito rekenen, begrijpend lezen en studievaardigheden zijn voornamelijk I-scores. Daarnaast beschikken de leerlingen over de volgende kenmerken: taakgericht, creatief, goed geheugen en zijn zich bewust van hun eigen capaciteiten. Ook hebben de leerlingen een goede werkhouding en zijn ze erg gemotiveerd. Het advies van de leerkracht is erg belangrijk.

Juf Tineke begeleidt de kinderen van de groepen 1 en 2 en gebruikt daarvoor de methodes “Kleuteruniversiteit en Acadin”. Groep 3 werkt met Acadin. Ook onder begeleiding van juf Tineke.

Juf Ancella begeleidt de kinderen van de groepen 4 t/m 8 en gebruikt daarvoor de methode Acadin.

Acadin leert de leerlingen onderzoeken en ontwerpen. De leerlingen leren zo met complexe opdrachten om te gaan en weten hoe ze deze opdrachten kunnen aanpakken.

Juf Tineke en juf Ancella houden de ouders op de hoogte via Parro. Ze laten de ouders meekijken. Zo zien ouders waar de leerlingen aan werken. In februari en september evalueren we hoe het gaat en of er misschien andere kinderen in aanmerking komen.

Voor uitgebreidere informatie is het schoolwerkplan Kinderuniversiteit 2017-2018 hieronder te downloaden.

Schoolwerkplan Kinderuniversiteit