Kinderuniversiteit

14 november 2017:
Plus- leerlingen hebben extra werk nodig. Het extra werk is in veel methoden beschikbaar in de vorm van zogenaamd plus-werk. Hoog- en meerbegaafde leerlingen hebben naast het extra werk ook ander werk nodig, om ze beter te kunnen uitdagen. Op onze Daltonschool gaan we een pilot starten om te zien op welke manier we deze leerlingen kunnen begeleiden. 

De afgelopen maanden hebben we onderzocht op welke manier we kinderen met een hoger denkniveau kunnen begeleiden op daltonschool Corlaer. We noemen dit ‘de Kinderuniversiteit’. Hiervoor hebben we verschillende middelen en materialen bekeken en zijn er criteria geformuleerd. De criteria zijn als volgt:  op cito rekenen, begrijpend lezen en studievaardigheden I-scores. Daarnaast beschikken de kinderen over de volgende kenmerken: taakgericht, creatief, goed geheugen en zijn zich bewust van hun eigen capaciteiten.
Op basis van bovenstaande zal het volgende worden ingezet:
Voor de kinderen van groepen 3 t/m 5 en de groepen 6 t/m 8 die voldoen aan alle criteria is een programma opgesteld wat zij op een aantal vrijdagmiddagen gaan volgen. Eerst zal gewerkt worden met de methode Talentenlab. Zodra dit afgerond is zal een pilot gestart worden met de methode Acadin.  Ancella Posthuma, leerkracht van groep 6, zal hen daarin begeleiden. De kinderen van groep 5 t/m 8 krijgen daarnaast een boekje van Topklassers, wat zij in de groep zelfstandig kunnen verwerken. Ancella zal hen hierin op een aantal momenten begeleiden. Vrijdag 17 november zal gestart worden met de kinderen uit de groepen 6 t/m 8.
Voor de kinderen van groep 5 t/m 8  die net niet voldoen aan de gestelde cito-criteria wordt eveneens Topklassers ingezet. Ancella zal ook hen hierin begeleiden.Voor uitgebreidere informatie is het schoolwerkplan Kinderuniversiteit 2017-2018 ter inzage beschikbaar. 

 

Schoolwerkplan Kinderuniversiteit 2017-2018 vs 02
schoolwerkplan-kinderuniversiteit-2017-2018-vs-2-2.pdf
Download
Okt
10

Amal, RenĂ©e en Tristan mochten vanmiddag hun verhaal komen voorlezen in de bibliotheek.... lees meer »
Okt
10

Sacha uit groep 5 doet mee aan het wereldkampioenschap karten! Vindt u leuk om hem te volgen? Dat kan... lees meer »