Kinderuniversiteit
 

29 oktober 2018


Op Daltonschool Corlaer vinden we het belangrijk om kinderen met een hoger denkniveau te kunnen begeleiden. We noemen dit de Kinderuniversiteit.
De criteria zijn als volgt: Cito rekenen, begrijpend lezen en studievaardigheden zijn voornamelijk I-scores. Daarnaast beschikken de kinderen over de volgende kenmerken: taakgericht, creatief, goed geheugen en zijn zich bewust van hun eigen capaciteiten. Ook hebben de kinderen een goede werkhouding en zijn ze erg gemotiveerd. Het advies van de leerkracht is erg belangrijk.
 
Op basis van bovenstaande zal het volgende worden ingezet:
De kinderen van de groepen 1 en 2 worden door juf Tineke begeleid. De methodes “Kleuteruniversiteit en Acadin” worden gebruikt. Groep 3 wordt ook begeleid door juf Tineke en die werken met Acadin. De groepen 4 t/m 8 worden begeleid door juf Ancella. Hier wordt eveneens de methode Acadin gebruikt. Acadin leert de kinderen onderzoeken en ontwerpen. De kinderen leren zo met complexe opdrachten om te gaan en weten hoe ze deze opdrachten kunnen aanpakken.
Juf Tineke en juf Ancella houden de ouders op de hoogte via Parro. Ze laten de ouders meekijken. Zo zien ouders waar de kinderen aan werken.
In februari en september evalueren we hoe het gaat en of er misschien andere kinderen in aanmerking komen.
Voor uitgebreidere informatie is het schoolwerkplan Kinderuniversiteit 2017-2019 ter inzage beschikbaar. 
 

Schoolwerkplan Kinderuniversiteit 2017-2018 vs 02
schoolwerkplan-kinderuniversiteit-2017-2018-vs-2-2.pdf
Download
Jun
22

Wat een fantastisch zomerfeest hebben we vandaag gehad! Ouders, bedankt voor jullie hulp! Het was een... lees meer »
Jun
22

Ons sprookjesfeest voor de allerkleinste inwoners van Nijkerk was vanmorgen een groot succes! Het wel... lees meer »