directie@daltonschoolcorlaer.nl 033-246 12 19 Route

Groep 4

“”

juf Loes
leerkracht groep 4

juf Dorien
leerkracht groep 4

Een dag in groep 4!

Tijdens de inloop werken we aan ons leerdoel, we verbeteren ons werk of we maken ons werk af. 
Als iedereen in de klas is beginnen wij met het plannen van onze dag. Dit doen wij in het begin van het jaar met de hulp van onze juffen en daarna helpt de juf als het nodig is.  

Als we onze planning hebben ingevuld starten we met rekenen. We krijgen dan een instructie. Wij gebruiken bij elke rekeninstructie het wisbordje, daardoor kunnen wij en onze juf goed zien of we de instructie begrepen hebben. Na de instructie gaan wij zelfstandig aan het werk volgens onze planning. Als het werk gemaakt is, kijken we het zelf na en verbeteren onze fouten. Als we het nog moeilijk vinden, vragen we hulp aan onze juf.  

Na het buitenspelen mogen wij even lekker wat eten en drinken. Onze juf leest dan voor uit een leuk, grappig of spannend boek.
Dan is het tijd om zelf 15 minuten te lezen in ons boek. Ook de juf leest dan in haar boek. 

Na het lezen beginnen we met spelling. We krijgen elke les een uitleg en een dictee. We herhalen de categorieën hardop en dit oefenen wij met het wisbordje en de juf. Daarna gaan we weer zelfstandig aan het werk volgens onze planning. 

Dan is het tijd voor de middagpauze. Na het buitenspelen gaan we een broodje eten en ondertussen kijken we een filmpje, zoals Klokhuis en Freek Vonk. 

Daarna hebben we een taalles. Na taal hebben we afhankelijk van de dag, verkeer, Engels, Kwink (onze sociaal emotionele methode), Wereldoriëntatie, een stelopdracht, de boektoppers of doen we iets creatiefs.  

Woensdag is onze sportdag.  1 keer in de week gaan we een uur gymmen in de sporthal. We lopen daar met de groep naar toe met onze juf en een hulpouder.  

Op woensdag hebben we ook de Daltonochtend. We gaan dan samen met groep 3 en 5 in kleine groepjes aan de slag met koken, drama, muziek, handvaardigheid, tekenen of robotica.

Leuk dat U met ons meelas en wie weet tot snel!