info@daltonschoolcorlaer.nl 033-246 12 19

Extra aanbod

Kinderuniversiteit

Op Daltonschool Corlaer vinden we het belangrijk om leerlingen met een hoger denkniveau te kunnen begeleiden. We noemen dit de Kinderuniversiteit. De criteria zijn als volgt: Cito rekenen, begrijpend lezen en studievaardigheden zijn voornamelijk I-scores. Daarnaast beschikken de leerlingen over de volgende kenmerken: taakgericht, creatief, goed geheugen en zijn zich bewust van hun eigen capaciteiten. Ook hebben de leerlingen een goede werkhouding en zijn ze erg gemotiveerd. Het advies van de leerkracht is erg belangrijk.
Dit schooljaar zijn er 3 groepen gevormd: de leerlingen van groep 1/2 (Kleuteruniversiteit), de leerlingen van groep 3 en de leerlingen van de groepen 4 tot en met 8.

 

Engels

Vanaf groep 1 wordt al gestart met het aanleren van de Engelse taal. In de onderbouw wordt de taal spelenderwijs aangeboden. Naarmate de kinderen ouder worden zal er meer aandacht aan Engels worden besteed. We werken aan de hand van met de methode Take it easy.

Na schooltijd kunnen kinderen deelnemen tegen een vergoeding aan verschillende activiteiten deelnemen, zoals toneelles, dansles, typecursus en Mad Science.
Hieronder vindt u meer informatie van de organisaties die de lessen/activiteiten verzorgen.

Toneellessen na school

Jezelf nog beter leren presenteren. Omgaan met je zenuwen. Steviger in je schoenen staan. Werken aan je sociale en communicatieve vaardigheden. Zomaar enkele aandachtspunten die centraal staan tijdens onze lessen.
De woensdag- en zaterdagmiddagen zullen ook dit schooljaar weer in het teken staan van drama en theater. Uw kind is natuurlijk van harte welkom om een keer te komen kijken!
Onze lessen worden aangeboden in blokken van 6 weken. Uw kind zit dus niet gelijk vast aan een heel jaar. Ieder blok wordt geëvalueerd en we beslissen na elke lessenserie samen, of uw kind doorgaat.
De Ontdekkers (7 t/m 9 jaar) sluiten aan op het continurooster: 14:15 tot 15:30 uur. De Avonturiers (10 t/m 12 jaar): 15:45 tot 17:00 uur.
Uiteraard mag uw kind altijd vrijblijvend een les komen kijken. Meer informatie over de lessen en docent kunt u vinden op www.spelend-wijzer.com