directie@daltonschoolcorlaer.nl 033-246 12 19 Route

Groep 7

“”

juf Robine
leerkracht groep 7, daltoncoördinator

juf Marlyse
leerkracht groep 6 & 7, cultuurcoördinator

Welkom in groep 7!

Elke dag wanneer wij binnenkomen, gaan wij gelijk aan de slag. Zo leggen wij onze spullen klaar, gaan we verder met een taak of helpen we elkaar.
Elke maandag plannen we onze planning voor de hele week in. Zo weten we goed wat we kunnen doen als er werktijd is.
Als het half 9 is, gaan we lezen. Zo starten we rustig en genieten we van de leuke boeken uit onze bieb.

In de ochtend hebben we verschillende instructies van bijvoorbeeld rekenen, spelling of taal. Afwisselend werken we zelf of samen aan onze planning.
We kunnen ook kiezen voor een extra instructie bij de leerkracht. Wanneer we zelf gaan werken, kiezen we een werkplek in de klas of op het leerplein.
Er is altijd iemand die je wilt helpen als je een vraag hebt.

Naast rekenen, spelling en taal zijn we ook bezig met wereldoriëntatie, Engels, gym of STEVig (vormingsonderwijs). Eén keer in de twee weken staat er een klassenvergadering gepland. Hierin bespreken we hoe het gaat in de klas en zoeken we oplossingen of verzamelen we ideeën.
Tussendoor en aan het einde van de dag sluiten we met elkaar af door te reflecteren op hoe het is gegaan.

Als groep 7 werk je ook vaak samen met andere groepen. Zo lezen we voor aan de kleuters en werken we samen met groep 8 aan projectlessen, zoals bij het schoolontbijt.
Elke dinsdag en donderdag is een aantal van ons te vinden als speelpleincoach op het plein. We begeleiden dan spelletjes met de onderbouw.

U bent altijd welkom om een keer te komen kijken!