directie@daltonschoolcorlaer.nl 033-246 12 19 Route

Groep 8

“”

juf Iris
leerkracht groep 8, bovenbouwcoördinator

Welkom bij een dag in groep 8!

We beginnen iedere week met het zelfstandig inplannen van onze weektaak.
Hier staat individueel werk en maatjeswerk op. We overleggen dan ook goed met elkaar wanneer we iets plannen.
Verder beginnen we elke dag met stil lezen. Het vergroten van onze woordenschat en het rustig opstarten van de dag vinden wij erg belangrijk.

In de ochtend hebben we een instructie van taal, spelling en rekenen.
Soms is dit een klassikale instructie en soms een inschrijfinstructie.
Bij een inschrijfinstructie kan de juf je inplannen om mee te doen, maar dit mag je ook zelf aangeven.

Na de instructies gaan we aan de slag met onze taken. We kiezen hierbij de juiste werkplek. Dit kan zijn aan je eigen tafel, ergens anders in de klas of op het fluister- of stilteplein op de gang.

Als het even moeilijk is dan vragen we hulp aan de juf of bij klasgenoten. Zo leren we van en met elkaar. Ben je klaar? Dan kijken we ons werk zelfstandig na en leren we om kritisch naar ons werk te kijken. Bij te veel fouten gaan we naar de juf of schrijven we ons in bij een inschrijfinstructie.

In de middag hebben we vaak wereldoriëntatie, Engels, gym of STEVig (vormingsonderwijs). Aan het einde van de dag reflecteren we op onze luisterhouding, werkhouding en taakgerichtheid.

Als laatste groep van de basisschool weten wij wat de schoolafspraken en daltondoelen zijn. Wij helpen daarom ook vaak mee om het goede voorbeeld te geven. Daarnaast zijn we erg zelfstandig en krijgen we al veel verantwoordelijkheid om de juiste keuzes te maken (soms met wat hulp van de juf), zodat we goed voorbereid naar de middelbare school kunnen!

Op weg naar de toekomst!